20 juli 2017

STUGAN I SKOGEN





JA vad ska man säga om sommarens stugäventyr? Vädret var tyvärr inte det bästa regn, regn... regn. Vi har varit i vår stuga i skogen i lite drygt en vecka.
Vi hann med att se både älg, BJÖRN och ren. Att se en björn där på stigen, som syns på bilden, var såklart en upplevelse, men väldigt, väldigt otäckt när den kom så nära!!!

Han/hon kom gående förbi stugan, när jag dukade fram till frukost. Trodde inte att det var sant... Då vi hade stugdörren öppen hade jag fullt upp med att räkna in både barn & 4 hundar, hann inte ta fram kameran. När björnen sedan vek av uppåt i skogen hann Kalle fota, syns gående på bilden ca 15 meter från stugfönstret.

Vi hade såklart med oss vår storfiskare Wilgot och våra hundar. Att åka skottkärra var så roligt!

När man har en stuga i skogen utan bilväg ända fram, kan det vara en liten utmaning sommartid. Vad tar man med i ryggsäckar och i våran skottkärra (som har gått i arv) Det är en promenad på 2,7 km från parkeringen till stugan...

2,7 km är inte så där jättelångt att gå. Vissa bitar är det fina stigar att gå efter, eller så är det snårigt och mycket sten i vägen. Men när vattenmängden ökat i massor, då kan det bli ett litet äventyr att ta sig hem!


I älvarna har vattenmängden ökat massor de senaste dagarna och när man måste gå över några spångar över bäckar kan det bli riktigt spännande...


Spångarna var inte kvar på samma ställen, de hade sjunkit, flyttat på sig... Vi blev liiite blöta! Samma spångar (när vi gick till stugan bilder till vänster, när vi gick hem bilder till höger, här ovanför)



Nu är vi hemma och torra, hoppas att vattenmängden har minskat när vi besöker stugan nästa gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina rader här hos mig...